FAQ

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 is ingegaan, stelt strengere eisen aan de wijze waarop organisaties omgaan met de persoonsgegevens van derden. Ook Graphic Hunters heeft haar privacybeleid kritisch bekeken. Als je je inschrijft voor een training, de nieuwsbrief of een vraag stelt via het online contactformulier, deel jij namelijk je persoonsgegevens.

Graphic Hunters zou graag je mailadres gebruiken om informatie over de trainingen toe te sturen.

Wij bewaren de persoonsgegevens van een inschrijving in een lokaal opgeslagen Excel document. Je persoongegevens voor de nieuwsbrief worden bewaard op de servers van Mailchimp (dat ook voldoet aan de AVG). Zij nemen jouw privacy net zo serieus als wij en delen je gegevens niet met anderen.

Je hebt het recht om de gegevens die Graphic Hunters van jou heeft te allen tijde in te zien, te corrigeren, te verwijderen of over te dragen. Je mag ook bezwaar maken tegen de verwerking van je gegevens, of verzoeken dat wij de verwerking van je gegevens beperken.

Als jij je inschrijft voor een training, delen wij je gegevens niet met derde partijen.

Heb je een vraag, opmerking of een klacht, neem dan contact op met Graphic Hunters via info@graphichunters.nl of 06-28383150.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de sessie?

Voor diverse sessies is het prettig als je van te voren al de nodige software op je laptop kan installeren. Bij de bevestiging van de sessie krijg je een bericht waarin de software die nodig is, wordt genoemd. Veel van de programma’s waarmee wordt gewerkt, zijn al aanwezig op de meeste laptops (bijvoorbeeld Excel) of zijn gratis te downloaden (al dan niet met een proefperiode; hou hiermee rekening bij het installeren).

 

Daarnaast is er een literatuurlijst beschikbaar die je ontvangt ter voorbereiding op een sessie. Het is niet verplicht om deze lijst voor de sessie door te nemen, maar het kan je helpen om bijvoorbeeld  alvast enige terminologie te lezen. De literatuurlijst kun je ook gebruiken (aangevuld met tips van de trainer) om je na de sessie nog meer te verdiepen in hen onderwerp.

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden allen plaats in het centrum van Utrecht. De precieze locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt. De sessies vinden zo veel mogelijk plaats in het centrum van Utrecht. Graphic Hunters streeft ernaar dat de locatie zowel met openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar is. Belangrijk is echter ook dat de locatie een prettige sfeer heeft om er één of twee dagen te verblijven.

Wanneer hoor ik of een sessie doorgaat?

Uiterlijk twee weken voor de startdatum van een sessie, krijg je bericht of de sessie definitief doorgaat. Je krijgt dan ook (bij doorgang) alle benodigde informatie toegestuurd per mail.

Moet ik mijn eigen laptop meenemen?

Ja. Je kent je eigen laptop beter dan een geleend exemplaar. Bovendien is het vaak noodzakelijk om software te installeren waarmee in de sessie gewerkt wordt. Als je dit op je eigen laptop installeert, kun je ook na de sessie hiermee verder oefenen.

 

Zowel Apple als Windows laptops zijn mogelijk voor de sessies. Graphic Hunters heeft niet de beschikking over leenlaptops die je kunt gebruiken.

Worden de sessies in het Nederlands gegeven?

Graphic Hunters maakt veel gebruik van experts uit het buitenland. Bijna alle sessies worden in het Engels gegeven. Dit zal nadrukkelijk bij de omschrijving van de sessie vermeld worden.

Wie zijn de trainers van de sessies?

Nationale en internationale trainers begeleiden je in het vertellen van een visueel verhaal. Zij zijn expert in hun vakgebied en hebben ervaring in het verzorgen van sessies.

Wat leer ik in één of twee dagen?

Door je één of twee dagen volledig te focussen op een onderwerp, is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld een aantal praktische tools aan te leren, inzicht te krijgen in een helder ontwerp van een visualisatie en te experimenteren met de juiste vertelvorm om je doelgroep te bereiken. Je leert de essentiele vaardigheden die nodig zijn om een goede visualisatie te maken.

 

Daarnaast is het belangrijk om ook van elkaar te leren. De informele manier waarop de sessies worden aangeboden, stimuleren dit. Graphic Hunters probeert ook (zeker als de sessie door een buitenlandse trainer wordt gegeven) rondom de training een informeel moment te plannen met de trainer en de deelnemers.

Wat is het niveau van de sessies?

In principe zijn alle sessies voor beginners. Je kunt iedere sessie volgen zonder eventuele voorkennis op het gebied van visueel communiceren of zelfs programmeren. De trainer start vanuit een basis en past de kennis aan op de groep.

 

Mocht een sessie uitgaan van een zekere basiskennis op een bepaald onderdeel, dan zal dit nadrukkelijk bij de omschrijving van de sessie vermeld worden.

Voor wie zijn de sessies bedoeld?

De sessies zijn toegankelijk voor iedereen die informatie op een visuele manier wil overbrengen.

Dit geldt bijvoorbeeld voor communicatiemedewerkers, onderzoekers, ontwerpers, journalisten, analisten, medewerkers business intelligence en marketingmedewerkers.

Wat voor sessies bieden jullie aan?

Graphic Hunters biedt sessies aan die gericht zijn op het vertellen van een visueel verhaal. Er is onderscheid in drie categorieën: Explore, Make en Shape.

 

Bij Explore verken je de mogelijkheden van visualisaties bij het overbrengen van een verhaal. Dit kan bijvoorbeeld bij de sessie over Graphical literacy.

 

Bij Make ga je zelf aan de slag met het maken van heldere visualisaties. Infographic storytelling of Effective data communication zijn mogelijke sessies die je kunt volgen.

 

Bij Shape zoek je naar nieuwe wegen om je visualisaties krachtig te presenteren. Sessies zijn bijvoorbeeld Online datavisualisation en Mapping the world.

 

Waarom is het belangrijk om goede kennis over visualisaties te hebben?

Er is steeds meer informatie en data beschikbaar; zeker online. Deze informatie is vaak in grote hoeveelheden aanwezig en veelal complex van aard. Eén van de beste manieren om deze data helder te  maken is in de vorm van visualisaties. Op deze manier kun je snel en effectief communiceren met je doelgroep.