Testimonials

De workshop met Valentina d’Efilippo is zeer de moeite waard. De dag biedt een goede introductie in het ontwerpproces van infographics, waarbij je als deelnemer zelf met potloden en stift aan de slag mag. Je krijgt de bouwstenen aangereikt om van data een verhaal te maken en dat te vertalen naar beeld. Het cursusmateriaal verwijst naar nuttige achtergronden, handige tools en uitdagende voorbeelden. Valentina zelf is erg enthousiast en bereid om haar kennis te delen. De locatie en catering zijn prima geregeld. Een zeer inspirerende en aangename dag.

Jurrien de Jong april 2015

Door een goede combinatie van inspirerende voorbeelden, praktische theorie en zelf aan de slag, leer je in één dag niet alleen de kracht van infographic storytelling, maar ook hoe je zelf snel ermee aan de slag kunt!

Judith de Venster / De Nederlandsche Bank april 2015

De workshop online data visualisation van Peter Cook (AnimatedData.co.uk) geeft een prima introductie in de basics van het programmeren van datavisualisaties. Je krijgt een 'kijkje onder de motorkap’ bij applicaties als Openstreetmap.org en highcharts.com. Na een kort overzicht van de meest gangbare programmeertalen (html, css, svg, JavaScript, inclusief JS Libraries) ga je zelf aan de slag. Je leert op een basaal niveau hoe de code de visualisatie ‘maakt’. Gelukkig zijn er veel online datavisualisatietools waarvoor geen programmeerkennis nodig is. Maar het is goed te weten wat er onder de motorkap zo’n beetje gebeurt.

Martijn Haan mei 2015

Infographic Storytelling van Valentina d’Efilippo was geweldig! Haar combinatie van kennis delen en zelf laten denken is inspirerend. Door deze workshop weet ik niet alleen meer, mijn kijken en denken is weer wat veranderd, zowel op dat wat ik om me heen zie en wat ik zelf maak.

Emily van de Vijver november 2015

De training Infographic Storytelling werd zeer professioneel gegeven door Valentina D’Efilippo. Zij begeleidt de groep deskundig, motiveert en enthousiasmeert en is naast een prettige persoon een inhoudsdeskundige met veel ervaring. De groep heeft aangegeven nog wat meer in te willen gaan op het maken van infographics voor beleid en werkprocessen. Graphic Hunters sprong meteen op deze gedeelde behoefte in door een terugkomochtend te organiseren. 

Marjolein van Dijk / Maasstad Ziekenhuis november 2015

De training Infographic Storytelling had de perfecte combinatie van zeer goede informatie (zowel inhoudelijk als vormtechnisch) en het zelf opdoen van ervaring. De trainer wist alles heel goed over te brengen en ik ben naar huis gegaan met het gevoel echt iets te kunnen met de opgedane kennis. Dit was echt een van de beste trainingen die ik in jaren heb gehad!

Annemarie Arensen / Daad en Raad november 2015

De training Effective Data Communication door Stephanie Evergreen is heel goed bevallen.
Door deze training ben ik beter in staat om complexe analyses op een simpele manier te delen, waardoor anderen ze beter en sneller begrijpen.
Ook is de training “hands on”, wat ik geleerd heb kan ik direct toepassen in mijn werk.
Tot slot, Stephanie zelf is een inspirerende trainer, de dagen zelf zijn ook nog leuk om mee te maken.

Jonneke de Koning / Symphony EYC maart 2016

I was very lucky to participate in the training 'Effective Data Communication' with Dr Stephanie Evergreen organised by Graphic Hunters in March 2016. The 2-day training was excellent and very hands-on. Learnt a lot of new tricks and tips on the best visual ways to communicate my data by thinking-outside-the-box, away from the default excel and powerpoint forms. The trainer had plenty of examples and experiences to share. And the training venue added brilliantly to the friendly and informal atmosphere. I would recommend the training to those working on publications, reports, presentations, web and other material/mediums requiring to display tables and data to create more impact with your data.

Antonella Seguna maart 2016

Bij de 2-daagse training "Information Graphics For Print And Online" van Juan Velasco ben ik ontzettend geïnspireerd door alle prachtige voorbeelden van zijn werk bij National Geographic en de New York Times. Daarnaast heb ik ook veel praktische kennis opgedaan om goede en informatieve infographics te ontwikkelen. Maar ook mede door de compacte groepsgroote, prachtige locatie en goede afwisseling van presentaties en oefeningen was dit een van de beste trainingen die ik heb gevolgd.

Nadieh Bremer / Adyen juni 2016

De tweedaagse workshop Information Graphics For Print And Online was heel inspirerend en heeft ons (ik en mijn collega's) erg op weg geholpen. De organisatie van de workshop was uitstekend. Op een mooie locatie met een prettige werkomgeving en goede lunches! De groep cursisten was prima. Groot genoeg om veel verschillende invalshoeken aanwezig te hebben. En klein genoeg om veel persoonlijke interactie te kunnen hebben. Bovendien is het erg leuk om in contact te komen met mensen met vergelijkbare interesses (dataviz!), maar compleet andere achtergronden. De cursusleider bracht een flinke dosis ervaring en kennis mee, en bood ruimte om als groep met de materie te stoeien. Naast de inspiratie hebben we er o.a. geleerd om met verschillende visualisatie-tools aan de slag te gaan en scherper gekregen wat een visualisatie goed maakt, of juist minder goed. De extra die de cursusleider, Juan Velasco, verder nog inbracht, waren de aspecten van dataviz die het juist tot een klassiek ambacht maken. Of zelfs een kunstvorm. Los van alle fancy tools die je tegenwoordig kunt gebruiken. En dan kom je toch weer mooi terug tot de essentie. Ik kan het iedereen aanraden!

Kees Luijkx / Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) juni 2016

Ik heb veel inspiratie en kennis opgedaan bij de training infographic storytelling van Graphic Hunters. De enorme schat van kennis en ervaring van de trainer Valentina D’Efilippo zorgde voor een enorme dynamiek in de groep. In hoog tempo werden wij, als deelnemers, heel systematisch stap voor stap meegenomen in de wereld van infographics en de waarde van storytelling daarbij. Uiteindelijk ging ik naar huis met veel inspiratie, veel kennis, nieuwe vaardigheden en praktische tools. Een echte aanrader!

Karin Sanders van Heijst / Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) oktober 2016

Infographic Storytelling is een zeer inhoudelijk goede training met een deskundige en enthousiaste trainer. Ik ging afgevuld met kennis, ervaring en veel bruikbare informatie naar huis.

Ronald Bremer / Hogeschool Utrecht (HU) oktober 2016

De tweedaagse workshop met Andy Kirk was voor mij zeer waardevol. Ik ben als zelfstandig programmeur iemand die al ontdekkend en experimenterend een bestaand vakgebied inrolt. Het is dan heel fijn om in twee dagen een helder kader te krijgen van de do's en donts en zo in mijn werk toch te kunnen leunen op de ervaring van anderen. Daarnaast is het ook leuk, interessant en leerzaam om samen met de andere cursusgenoten opdrachtjes uit te voeren.

Joera Mulders november 2016

The training by Stefanie Posavec from DearData was very inspirational to me. Great that Graphic Hunters managed to get her to come to Amsterdam for a full day workshop. Stefanie is an inspiring data artist. She obviously loves what she does and that alone gets you in the right mood for exploring your own boundaries. Stefanie transforms the heart of the data into rule based art. Her feedback is very clear. What is the story you want to tell? Can you still see the message you want to convey from a distance? The training helped me clear my thinking and get more creative with drawing data.

Marina Noordegraaf december 2016

I went into the "Dear-Data" training with an open mind and came to be inspired. Thinking about art based on data is a new concept for me and is definitely challenging and fun. Spending a day in a beautiful location, coming up with my own graphical language and rules went by in no time flat. Awesome lunch by the way!

Wouter Bovelander / Nova Silva december 2016

De training Graphical Literacy heeft mijn ogen geopend. Met enthousiasme, veel eigen voorbeelden en een goede dosis humor neemt Andy Kirk je mee in de wereld van datavisualisatie. Door de opdrachten blijft de kennis nog beter hangen. Het waren twee goed georganiseerde en inspirerende dagen. Na de cursus kon ik niet wachten om zelf aan de slag te gaan!

Laura de Jong november 2016

I took part in the DataViz Drawing workshop with Stefanie Posavec. The organisation could not have been better. Starting with direct and friendly communication from the first email to the chocolate on the desk; the organisers went out of their ways to make the participants feel welcome. Stefanie is a fantastic tutor. Her enthusiasm for her work is incredible and very motivating. I had a lot of fun during the workshop and got so many inspirations for my daily work, that I can't wait to apply.

Thomas Höllt / TU Delft december 2016

Ik heb veel kennis, inspiratie maar ook bevestiging opgedaan in de tweedaagse training van Andy Kirk. De drie principes van een goede visualisatie, geloofwaardigheid, bereikbaarheid en elegantie, lopen als een rode draad door zijn training. Met een schat aan voorbeelden worden deze principes ondersteund. Dat resulteert uiteindelijk voor een zeer gestructureerde ontwerpaanpak. En, niet onbelangrijk, Andy is bovenal een onwijs aardige en benaderbare trainer. Kortom: een aanrader voor iedereen die zich op het, steeds breder wordende, pad van datavisualisatie begeeft.

Frans Geurts / Infogram november 2016

Infographic Storytelling with Valentina d’Efilippo was a good introductory training for me to get an overview of the tools and ways that can be used to formulate a story of the data graphically. The activities with paper, pencil and colored pens were fun. It was interesting to see that with the same task to do, people can have different versions/ways of presenting the story. Thank you Goof for organizing this type of training plus the great location in Utrecht.

Mary Jane Flores / Booking.com maart 2017

Voor het maken van tekeningen draai ik mijn hand inmiddels niet meer om, maar het tekenen van data? Dat leek me een enorme uitdaging. De eendaagse DataViz training van Stefanie Posavec maakte het laagdrempelig, eenvoudig en haalbaar. Gewoon, stap voor stap. Aanrader voor iedereen die informatie achter data begrijpelijker en zelfs inspirerend wil maken!

Marjolein van Braam Morris / visueel facilitator en Betekenaar maart 2017

HR managers typically are very demanding auditorium in a training. The Data-viz Drawing session fully matched my expectations in all aspects – the training venue and communication by training organizer and the personality and style of the trainer. The workshop was made in an engaging and structured way – as a teacher by degree I can only compliment the teaching talent of the course author and methodological approach used. Data visualisation is now in fashion. Stefanie teaches and helps stimulate creativity with as simple tools as a paper and charcoal. Personal feedback by the trainer is insightful and precise.

Edite Kalnina / Abbvie Baltics Latvia maart 2017

Andy provides the attendees in the Graphical Literacy training with a clear cut overview of all aspects involved in creating visualisations that actually tell something. In a very interactive and humorous way, Andy shows a plethora of good and bad examples which gives you the mindset to do data visualisations properly in the future.

Freek van Gorkum / Coosto mei 2017

As a Business Intelligence analyst, I am very satisfied to have attended the Graphical Literacy course.
Not only it provided me with a very clear, linear and systematic overview on the concepts and techniques I apply every day in my job for treating and representing data, but it was a great inspiration and stimulus to my creativity.
I am much more critical towards my visual choices and I found a better focus on the final user rather than on what pleases me as an analyst. Spending more time to think through a visual can add great value to your stories.
I also discovered how great an ally is paper for releasing our creative potential and arrive quite efficiently to a first draft of our representation.
I recommend this course to anyone passionate about visualization (both for work or studies) who would like to challenge his/ her current knowledge of data visualization.

Angelica Corsi mei 2017

Eén en al creativiteit, gecombineerd met structuur. Dat is de verkorte samenvatting van de training ‘Data-Viz Drawing’ van Stefanie Posavec. Ontdekken welke variaties met houtskool mogelijk zijn, leren welke aanpak je hanteert om data te analyseren en te structureren, en uiteindelijk zelf aan de slag met een eigen data visualisatie. Stapsgewijs begeleidt Stefanie je door dit proces. Met veel voorbeelden, een heldere uitleg en gerichte feedback op jouw creatie. Voor mij is deze training de opening naar de wereld van Data Visualisatie. Mijn vuurtje is aangewakkerd!

Mireille Beumer juni 2017

I absolutely loved Stefanie Posavec's Graphic Hunters training. Instead of the eagerly poring data in familiar visualization tools, we experienced playing with data with materials like charcoal and pencils, which brought me closer to data, analysis and their story. Highly recommendable!

Corline van Es / Open State Foundation juni 2017

Ik vond het echt gaaf om nu eens van een Nederlandse trainer een training te krijgen op dit vlak. Nadieh is echt een talent en ik vind dat zij prachtige werk maakt. Zij heeft met de training Creatieve Datavisualisatie Technieken mij verder geholpen om in mijn werk betere en daarnaast ook mooiere visualisatie te gaan maken.

Ben de Jong / ABN AMRO augustus 2017

Onlangs heb ik de workshop 'Creatieve Datavisualisatie Technieken' gevolgd. Het was een erg inspirerende dag, vol met interessante invalshoeken om mee aan de slag te gaan. Er werden bruikbare tips & voorbeelden gegeven en we kregen ook te zien 'hoe het niet moet'. Tussendoor werkten we in kleine groepjes aan het tekenen van visualisaties. Tevens was er de mogelijkheid om tussendoor gerichte vragen te stellen, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Kortom: een geslaagde, waardevolle en leerzame dag.

Ben Lambregts / Van Beek november 2017