Testimonials

De workshop met Valentina d’Efilippo is zeer de moeite waard. De dag biedt een goede introductie in het ontwerpproces van infographics, waarbij je als deelnemer zelf met potloden en stift aan de slag mag. Je krijgt de bouwstenen aangereikt om van data een verhaal te maken en dat te vertalen naar beeld. Het cursusmateriaal verwijst naar nuttige achtergronden, handige tools en uitdagende voorbeelden. Valentina zelf is erg enthousiast en bereid om haar kennis te delen. De locatie en catering zijn prima geregeld. Een zeer inspirerende en aangename dag.

Jurrien de Jong april 2015

Door een goede combinatie van inspirerende voorbeelden, praktische theorie en zelf aan de slag, leer je in één dag niet alleen de kracht van infographic storytelling, maar ook hoe je zelf snel ermee aan de slag kunt!

Judith de Venster / De Nederlandsche Bank april 2015

De workshop online data visualisation van Peter Cook (AnimatedData.co.uk) geeft een prima introductie in de basics van het programmeren van datavisualisaties. Je krijgt een 'kijkje onder de motorkap’ bij applicaties als Openstreetmap.org en highcharts.com. Na een kort overzicht van de meest gangbare programmeertalen (html, css, svg, JavaScript, inclusief JS Libraries) ga je zelf aan de slag. Je leert op een basaal niveau hoe de code de visualisatie ‘maakt’. Gelukkig zijn er veel online datavisualisatietools waarvoor geen programmeerkennis nodig is. Maar het is goed te weten wat er onder de motorkap zo’n beetje gebeurt.

Martijn Haan mei 2015

Infographic Storytelling van Valentina d’Efilippo was geweldig! Haar combinatie van kennis delen en zelf laten denken is inspirerend. Door deze workshop weet ik niet alleen meer, mijn kijken en denken is weer wat veranderd, zowel op dat wat ik om me heen zie en wat ik zelf maak.

Emily van de Vijver november 2015

De training Infographic Storytelling werd zeer professioneel gegeven door Valentina D’Efilippo. Zij begeleidt de groep deskundig, motiveert en enthousiasmeert en is naast een prettige persoon een inhoudsdeskundige met veel ervaring. De groep heeft aangegeven nog wat meer in te willen gaan op het maken van infographics voor beleid en werkprocessen. Graphic Hunters sprong meteen op deze gedeelde behoefte in door een terugkomochtend te organiseren. 

Marjolein van Dijk / Maasstad Ziekenhuis november 2015

De training Infographic Storytelling had de perfecte combinatie van zeer goede informatie (zowel inhoudelijk als vormtechnisch) en het zelf opdoen van ervaring. De trainer wist alles heel goed over te brengen en ik ben naar huis gegaan met het gevoel echt iets te kunnen met de opgedane kennis. Dit was echt een van de beste trainingen die ik in jaren heb gehad!

Annemarie Arensen / Daad en Raad november 2015

De training Effective Data Communication door Stephanie Evergreen is heel goed bevallen.
Door deze training ben ik beter in staat om complexe analyses op een simpele manier te delen, waardoor anderen ze beter en sneller begrijpen.
Ook is de training “hands on”, wat ik geleerd heb kan ik direct toepassen in mijn werk.
Tot slot, Stephanie zelf is een inspirerende trainer, de dagen zelf zijn ook nog leuk om mee te maken.

Jonneke de Koning / Symphony EYC maart 2016

I was very lucky to participate in the training 'Effective Data Communication' with Dr Stephanie Evergreen organised by Graphic Hunters in March 2016. The 2-day training was excellent and very hands-on. Learnt a lot of new tricks and tips on the best visual ways to communicate my data by thinking-outside-the-box, away from the default excel and powerpoint forms. The trainer had plenty of examples and experiences to share. And the training venue added brilliantly to the friendly and informal atmosphere. I would recommend the training to those working on publications, reports, presentations, web and other material/mediums requiring to display tables and data to create more impact with your data.

Antonella Seguna maart 2016

Bij de 2-daagse training "Information Graphics For Print And Online" van Juan Velasco ben ik ontzettend geïnspireerd door alle prachtige voorbeelden van zijn werk bij National Geographic en de New York Times. Daarnaast heb ik ook veel praktische kennis opgedaan om goede en informatieve infographics te ontwikkelen. Maar ook mede door de compacte groepsgroote, prachtige locatie en goede afwisseling van presentaties en oefeningen was dit een van de beste trainingen die ik heb gevolgd.

Nadieh Bremer / Adyen juni 2016

De tweedaagse workshop Information Graphics For Print And Online was heel inspirerend en heeft ons (ik en mijn collega's) erg op weg geholpen. De organisatie van de workshop was uitstekend. Op een mooie locatie met een prettige werkomgeving en goede lunches! De groep cursisten was prima. Groot genoeg om veel verschillende invalshoeken aanwezig te hebben. En klein genoeg om veel persoonlijke interactie te kunnen hebben. Bovendien is het erg leuk om in contact te komen met mensen met vergelijkbare interesses (dataviz!), maar compleet andere achtergronden. De cursusleider bracht een flinke dosis ervaring en kennis mee, en bood ruimte om als groep met de materie te stoeien. Naast de inspiratie hebben we er o.a. geleerd om met verschillende visualisatie-tools aan de slag te gaan en scherper gekregen wat een visualisatie goed maakt, of juist minder goed. De extra die de cursusleider, Juan Velasco, verder nog inbracht, waren de aspecten van dataviz die het juist tot een klassiek ambacht maken. Of zelfs een kunstvorm. Los van alle fancy tools die je tegenwoordig kunt gebruiken. En dan kom je toch weer mooi terug tot de essentie. Ik kan het iedereen aanraden!

Kees Luijkx / Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) juni 2016

Ik heb veel inspiratie en kennis opgedaan bij de training infographic storytelling van Graphic Hunters. De enorme schat van kennis en ervaring van de trainer Valentina D’Efilippo zorgde voor een enorme dynamiek in de groep. In hoog tempo werden wij, als deelnemers, heel systematisch stap voor stap meegenomen in de wereld van infographics en de waarde van storytelling daarbij. Uiteindelijk ging ik naar huis met veel inspiratie, veel kennis, nieuwe vaardigheden en praktische tools. Een echte aanrader!

Karin Sanders van Heijst / Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) oktober 2016

Infographic Storytelling is een zeer inhoudelijk goede training met een deskundige en enthousiaste trainer. Ik ging afgevuld met kennis, ervaring en veel bruikbare informatie naar huis.

Ronald Bremer / Hogeschool Utrecht (HU) oktober 2016

De tweedaagse workshop met Andy Kirk was voor mij zeer waardevol. Ik ben als zelfstandig programmeur iemand die al ontdekkend en experimenterend een bestaand vakgebied inrolt. Het is dan heel fijn om in twee dagen een helder kader te krijgen van de do's en donts en zo in mijn werk toch te kunnen leunen op de ervaring van anderen. Daarnaast is het ook leuk, interessant en leerzaam om samen met de andere cursusgenoten opdrachtjes uit te voeren.

Joera Mulders november 2016

The training by Stefanie Posavec from DearData was very inspirational to me. Great that Graphic Hunters managed to get her to come to Amsterdam for a full day workshop. Stefanie is an inspiring data artist. She obviously loves what she does and that alone gets you in the right mood for exploring your own boundaries. Stefanie transforms the heart of the data into rule based art. Her feedback is very clear. What is the story you want to tell? Can you still see the message you want to convey from a distance? The training helped me clear my thinking and get more creative with drawing data.

Marina Noordegraaf december 2016

I went into the "Dear-Data" training with an open mind and came to be inspired. Thinking about art based on data is a new concept for me and is definitely challenging and fun. Spending a day in a beautiful location, coming up with my own graphical language and rules went by in no time flat. Awesome lunch by the way!

Wouter Bovelander / Nova Silva december 2016

De training Graphical Literacy heeft mijn ogen geopend. Met enthousiasme, veel eigen voorbeelden en een goede dosis humor neemt Andy Kirk je mee in de wereld van datavisualisatie. Door de opdrachten blijft de kennis nog beter hangen. Het waren twee goed georganiseerde en inspirerende dagen. Na de cursus kon ik niet wachten om zelf aan de slag te gaan!

Laura de Jong november 2016

I took part in the DataViz Drawing workshop with Stefanie Posavec. The organisation could not have been better. Starting with direct and friendly communication from the first email to the chocolate on the desk; the organisers went out of their ways to make the participants feel welcome. Stefanie is a fantastic tutor. Her enthusiasm for her work is incredible and very motivating. I had a lot of fun during the workshop and got so many inspirations for my daily work, that I can't wait to apply.

Thomas Höllt / TU Delft december 2016

Ik heb veel kennis, inspiratie maar ook bevestiging opgedaan in de tweedaagse training van Andy Kirk. De drie principes van een goede visualisatie, geloofwaardigheid, bereikbaarheid en elegantie, lopen als een rode draad door zijn training. Met een schat aan voorbeelden worden deze principes ondersteund. Dat resulteert uiteindelijk voor een zeer gestructureerde ontwerpaanpak. En, niet onbelangrijk, Andy is bovenal een onwijs aardige en benaderbare trainer. Kortom: een aanrader voor iedereen die zich op het, steeds breder wordende, pad van datavisualisatie begeeft.

Frans Geurts / Infogram november 2016

Infographic Storytelling with Valentina d’Efilippo was a good introductory training for me to get an overview of the tools and ways that can be used to formulate a story of the data graphically. The activities with paper, pencil and colored pens were fun. It was interesting to see that with the same task to do, people can have different versions/ways of presenting the story. Thank you Goof for organizing this type of training plus the great location in Utrecht.

Mary Jane Flores / Booking.com maart 2017

Voor het maken van tekeningen draai ik mijn hand inmiddels niet meer om, maar het tekenen van data? Dat leek me een enorme uitdaging. De eendaagse DataViz training van Stefanie Posavec maakte het laagdrempelig, eenvoudig en haalbaar. Gewoon, stap voor stap. Aanrader voor iedereen die informatie achter data begrijpelijker en zelfs inspirerend wil maken!

Marjolein van Braam Morris / visueel facilitator en Betekenaar maart 2017

HR managers typically are very demanding auditorium in a training. The Data-viz Drawing session fully matched my expectations in all aspects – the training venue and communication by training organizer and the personality and style of the trainer. The workshop was made in an engaging and structured way – as a teacher by degree I can only compliment the teaching talent of the course author and methodological approach used. Data visualisation is now in fashion. Stefanie teaches and helps stimulate creativity with as simple tools as a paper and charcoal. Personal feedback by the trainer is insightful and precise.

Edite Kalnina / Abbvie Baltics Latvia maart 2017

Andy provides the attendees in the Graphical Literacy training with a clear cut overview of all aspects involved in creating visualisations that actually tell something. In a very interactive and humorous way, Andy shows a plethora of good and bad examples which gives you the mindset to do data visualisations properly in the future.

Freek van Gorkum / Coosto mei 2017

As a Business Intelligence analyst, I am very satisfied to have attended the Graphical Literacy course.
Not only it provided me with a very clear, linear and systematic overview on the concepts and techniques I apply every day in my job for treating and representing data, but it was a great inspiration and stimulus to my creativity.
I am much more critical towards my visual choices and I found a better focus on the final user rather than on what pleases me as an analyst. Spending more time to think through a visual can add great value to your stories.
I also discovered how great an ally is paper for releasing our creative potential and arrive quite efficiently to a first draft of our representation.
I recommend this course to anyone passionate about visualization (both for work or studies) who would like to challenge his/ her current knowledge of data visualization.

Angelica Corsi mei 2017

Eén en al creativiteit, gecombineerd met structuur. Dat is de verkorte samenvatting van de training ‘Data-Viz Drawing’ van Stefanie Posavec. Ontdekken welke variaties met houtskool mogelijk zijn, leren welke aanpak je hanteert om data te analyseren en te structureren, en uiteindelijk zelf aan de slag met een eigen data visualisatie. Stapsgewijs begeleidt Stefanie je door dit proces. Met veel voorbeelden, een heldere uitleg en gerichte feedback op jouw creatie. Voor mij is deze training de opening naar de wereld van Data Visualisatie. Mijn vuurtje is aangewakkerd!

Mireille Beumer juni 2017

I absolutely loved Stefanie Posavec's Graphic Hunters training. Instead of the eagerly poring data in familiar visualization tools, we experienced playing with data with materials like charcoal and pencils, which brought me closer to data, analysis and their story. Highly recommendable!

Corline van Es / Open State Foundation juni 2017

Ik vond het echt gaaf om nu eens van een Nederlandse trainer een training te krijgen op dit vlak. Nadieh is echt een talent en ik vind dat zij prachtige werk maakt. Zij heeft met de training Creatieve Datavisualisatie Technieken mij verder geholpen om in mijn werk betere en daarnaast ook mooiere visualisatie te gaan maken.

Ben de Jong / ABN AMRO augustus 2017

Onlangs heb ik de workshop 'Creatieve Datavisualisatie Technieken' gevolgd. Het was een erg inspirerende dag, vol met interessante invalshoeken om mee aan de slag te gaan. Er werden bruikbare tips & voorbeelden gegeven en we kregen ook te zien 'hoe het niet moet'. Tussendoor werkten we in kleine groepjes aan het tekenen van visualisaties. Tevens was er de mogelijkheid om tussendoor gerichte vragen te stellen, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Kortom: een geslaagde, waardevolle en leerzame dag.

Ben Lambregts / Van Beek november 2017

Valentina is a superb expert on the subject of data visualisation and storytelling. The course is information dense and gives a good introduction to all skills and tools needed. Even for people who allready work in this field (like me) there is enough to learn in this course.

Filip De Blois / Planbureau voor de Leefomgeving november 2017

Dominikus Baur heeft ons in twee dagen meegenomen in de online datavisualisaties. Theoretisch over de perceptie van visualisaties, praktisch over implementeren van visualisaties. Ik vond het een uitdagende stoomcursus, heb veel informatie opgezogen en zit nu vol ideeën om de informatie praktisch toe te passen in mijn werk.

Jochem Boersma / Witteveen+Bos december 2017

It was my second training organised by Graphic Hunters. Everything is top notch! The location, the email support before training, snacks, timing! Andy Kirk is a great trainer — very professional, relaxed, amazing story-teller. During the training we worked in teams, doing small related tasks and gradually building up for the bigger assignment. Overall it was a very insightful, fun and inspiring experience!

Katerina Gavrilo januari 2018

Nadieh is een zeer deskundige en enthousiaste trainer. Ze deelt graag haar eigen ervaring en legt stap voor stap het creatieve proces uit. Nadieh geeft je het gevoel dat alles met datavisualisatie mogelijk is. Haar oefeningen zijn handig om meer praktisch datavisualisatie te leren. Wat een inspiratiebron!

Olga Karpus maart 2018

Ik heb de training Creatieve Datavisualisatie Technieken van Nadieh Bremer gevolgd. Een leerzame dag vol met inzichten, praktische tools en tips die je uit je standaard denkkader halen om zo op een aantrekkelijke manier het beste uit je data te halen. Van ontvangst tot afronding was de cursus erg goed georganiseerd. Complimenten.

Tom Jansen / VUmc RIVM maart 2018

De tweedaagse workshop 'Data Walking' met David Hunter was een enorm geslaagde ervaring. In de twee dagen werd een mooie brug geslagen tussen theorie en praktijk, waarbij alle deelnemers werden uitgedaagd en geënthousiasmeerd om zelf creatief aan de slag te gaan. Leuk om te zien hoe mensen vanuit verschillende disciplines elk de ruimte kregen om hun eigen kennis en vaardigheden onderdeel te laten uitmaken van de workshop. Dit alles werd door Graphic Hunters uitstekend georganiseerd en verzorgd - zeker een aanrader!

Luuk Schokker / Centre for BOLD Cities - Erasmus Universiteit maart 2018

The Data-viz drawing with Stefanie Posavec is the best workshop I have ever attended. It is an amazing hands-on workshop that makes you perceive data visualization in a new way - as a creative challenge. Stefanie leads you though the steps of the 'analog' data-drawing process in a safe learning environment, where you immediately get in the flow of experimenting, making mistakes, learning from them and improving.

Eva Polakovicova / UTZ april 2018

This was the first time I was attending the Graphic Hunters workshop (Data Viz Drawing with Stefanie Posavec). An outstanding experience! We've worked in a small group made of people from all over the world. The workshop was intense, with a lot of practical examples and real-life data visualizations. Stefanie is a great teacher who pushed our limits beyond expectations which resulted in creating a whole new world of innovative data visualizations and accompanying sets of rules to successfully read these - all without the use of any digital devices - we did all by our hands, pencils and pens! The atmosphere was relaxed and friendly, with a nice choice of food and drinks for lunch, all handled by our great host Goof! I definitely plan to come back again and attend more interesting workshops in the future!

Boris Benko mei 2018

The training was informative and made me look to data visualisation in a more carefully and different way. It opened my mind, made me think out of the box and made me pay more attention to details. Now I know that dataviz can be more than pie charts and simple graphs. With this design subject we can be creative too and design different ways to visualise data in a beautiful and pleasant way. Federica Fragapane is a really talented designer and her work inspired me to do my designs even better. I learn a lot with her on "Finding elegance: designing with data". She supported us individually during the practical exercises and helped us to think and consolidate our ideas. The group of participants was also great. We were curious, and we shared all our ideas and gave feedback to each other on what could still be improved in the exercises we did during the two days course. The organisation was good too. Really cool experience.

Ines Morais / RNW Media augustus 2018

The training I followed with Graphic Hunters was 2 days of "Finding elegance: designing with data" with Federica Fragapane. We were able to think out of the box and out of our comfort zone with a very inspiring clay workshop. I liked a lot to be out of my normal day to day routine, and work on new data that I am not usually dealing with. Meeting new people coming from different culture and professional background was very inspiring. The training was very well organised in a beautiful place in Utrecht. I will do my best to come back as soon as possible.

Sarah Poletti / European Space Agency augustus 2018

I attended the workshop "Beautiful Insights: Dataviz for scientists" with Moritz Stefaner, which was a special opportunity to meet people from diverse scientific backgrounds, working on data visualization. Moritz is a great teacher, motivated and patient - guiding us through the basics of data visualization and showing us how to analyze existing work. We did not only learn from a well-known expert, but also from the experience and interaction with the whole group! The location in Utrecht was beautiful, and the organization of the workshop impeccable. I can only recommend the workshops organized by Graphic Hunters, which I hope to attend a next time!

Gabriela Molina Leon / University of Bremen augustus 2018

I can highly recommend Graphic Hunters workshops. They are very well organized and it is clear how dedicated Goof is to making sure everyone has the best possible learning experience. I attended "Beautiful Insights: datavis for scientists" by Moritz Stefaner. Moritz is highly experienced and a fantastic teacher, who took time for theory, practice, lots of examples, useful hands-on exercises, and even feedback on our own work. I learned a lot and had a great day overall!

Sara Sprinkhuizen augustus 2018

De training Creatieve Datavisualisatie Technieken bood veel gedegen en verrassende informatie met inspiratie en zinnige oefeningen.

Silvia Wientjes oktober 2018

Tijdens de training Creatieve Datavisualisatie Technieken heb ik een hoop inspiratie opgedaan die ik meteen heb kunnen toepassen in mijn werk als Business Analyst. De training, gegeven door Nadieh Bremer, laat perfect zien dat er zoveel mogelijkheden zijn bij het overbrengen van jouw verhaal, meer dan dat je in eerste instantie zelf zou denken. De boodschap van de dag voor mij was "verbreed je horizon" en het was heel cool om allerlei voorbeelden te zien van datavisualisatie projecten die met zoveel creativiteit en vindingrijkheid gemaakt zijn. Nadieh maakte iedereen enthousiast en liet vooral zien dat je met genoeg oefening hele mooie dingen kan maken. De groep deelnemers was erg divers wat het tijdens de groepsopdrachten ook extra interessant maakte. De dag zelf was verder ook goed geregeld door Graphic Hunters. Kortom, voor iedereen die zijn databevindingen wat creatieve kracht wil bijzetten echt een aanrader!

Jordie Hoogervorst / FOX Networks Group Benelux oktober 2018

The Data Visualisation workshop I followed at Graphic Hunters totally blew me away. Stefanie Posavec is very knowledgeable about the subject, and manages to get advanced subject across in a personable and well-paced way. Challenging, fulfilling and very inspiring.

Vincent van der Vliet november 2018

Data-viz drawing with Stefanie Posavec was a great way to think out of the box in regards to data visualization. As a data visualization designer, I mainly use web technologies and tools like Tableau. Learning to draw with data helps me develop new, creative ways to communicate data. It is also a great way to become better at rapid prototyping, a fundamental step to create successful data visualizations that meet client expectations. Data-viz drawing is also a really fun course, it was such a long time I did use charcoal, and that transported me to fond memories of my childhood.

Pere Rovira / OneTandem november 2018

It is always very nice to be trained by top professionals, and Stefanie is for sure one of them! In her Data-viz drawing workshop Stefanie very clearly explains the visualization process based on her own work. With the hands-on exercises she provides the participants with a toolbox and insights so they can take their own data visualizations to the next level. Highly recommended!

Herwin Schonewille november 2018