Designing User-Centered Visualisations

Bij het ontwerpen van visualisaties, is het van belang om de doelgroep helder voor ogen te hebben. Want alleen als we duidelijk weten wie onze doelgroep is, zijn we als maker in staat om onze visualisaties aan te laten sluiten bij hun behoeftes. Deze training geeft deelnemers een solide basis voor het creëren van visualisaties voor echte mensen met echte impact.

Je maakt in deze training kennis met de uitgangspunten van user-centered design en data-driven design. Hiervoor is enig inzicht in de theorie en achtergrond van User Experience Design (UX design) en datavisualisatie noodzakelijk. Ook de tools en technieken die gebruikt worden om te ontwerpen met de gebruiker in het achterhoofd, komen aan bod. Op basis van deze inzichten, gaan we oefenen met een aantal methoden, zodat je direct kunt ervaren wat de voordelen zijn van deze manier van werken.

Omschrijving training

Om de doelgroep beter te leren begrijpen, kijken we naar verschillende methoden van gebruikersonderzoek. Zodra we weten voor wie we ontwerpen, kunnen we specifieke scenario’s beschrijven. Deze kennis gebruiken we vervolgens om ontwerpbeslissingen te nemen bij het maken van visualisaties. Tot slot passen we methoden uit gebruikerstesten toe om onze ontwerpkeuzes te evalueren en te verbeteren.

Tijdens deze training passen de deelnemers bovenstaande methodes toe, geven ze feedback op elkaar en ontvangen feedback van de trainer. Met het uiteindelijke doel om de geleerde werkwijze toe te kunnen passen in hun eigen werk.

De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

  • fundamentele principes van datavisualisatie
  • inzicht in de manier waarop gebruikers visualisaties ervaren
  • inzicht in hoe gebruikers omgaan met visualisaties
  • toetsen van empathie door gebruikersonderzoek
  • observeren van perceptie en interactie via gebruikerstesten
  • schrijven van personas en scenario’s voor je doelgroep
  • definiëren van het einddoel van je visualisatie
  • gevaren en mogelijkheden bij overtuigingstechnieken
  • samenbrengen van doelen en methoden
  • samenvoegen van data-driven en user-centric processen

Trainer

Benjamin Wiederkehr is een Interaction Designer met een focus op informatievisualisatie en interface-design. In zijn werk verkent hij de mogelijkheden om te innoveren door te kijken naar de combinatie van design en technologie. Ook probeert hij complexe informatie te vereenvoudigen om op die manier het bewustzijn te verhogen. Betekenisvolle verhalen vertellen is hierin een belangrijk onderdeel. Benjamin is oprichter en managing director van Interactive Things, een ontwerp en technologie studio in Zürich (Zwitserland).

Prijs

De prijs van deze training wordt binnenkort bekend gemaakt.

Praktische informatie

Deze training wordt binnenkort aangeboden.
Hou de website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.
Schrijf je in